Nöje

Henrietta Fromholtz: “Jag är så jävla trött på Instagram”

Känner ni er också trötta på att slösurf på Instagram har blivit mer och mer accepterat som en “aktivitet” när man har det tråkigt? Inte nog med tiden vi lägger på att skrolla runt så kan det ibland kännas frustrerande att se alla de perfekta flödena när man brottas med vardagsbekymmer och det “riktiga” livet. Metro Modes bloggare Henrietta Fromholtz tar upp problematiken kring Instagram.

henrietta-fromholtzFoto: Henrietta Fromholtz Instagram

“Jag är trött på Instagram. Det har jag varit länge, men idag får jag näst intill panik så fort jag öppnar den av ren automatik. Det är ju så vi gör idag. Vi öppnar Instagram för slö-surf mer ofta än sms-konversationer med våra vänner. Sorgligt… Jag ogillar verkligen den typ av kanal som Instagram har gått och blivit. Backar vi tillbaka några år i allas konton så får vi oss nog ett skratt, men också feeling”, skriver Henrietta Fromholtz på sin blogg.

Hon skriver också om att vi tidigare använde oss av Instagram som en personlig dagbok där vi bjöd på vår vardag. Det var en helt annan mentalitet som gällde och hon tycker att inläggen kändes mer nakna och ärliga.

“Vi delade gärna roliga händelser och brydde oss inte alls om vilken färg väggen bakom vår outfit hade. Vi brydde oss heller inte om nyansen på flödet och om vilka bilder som snuddade vid varandra. Det vi gjorde var att dela verkligheten”, skriver Henrietta.

Idag ser flödena helt annorlunda ut och många vill vissa upp ett liv i perfektionism – de som hade Instagram från första början kan säkert känna av den markanta skillnaden.

“Jag får lust av avfölja hälften. Jag ser mat i perfektion, hem att avundas, fylliga bikinistjärtar, dyra livsstilar, för uttänkta outfits och a lot of nice city stroll”, skriver hon.

Här om dagen när Henrietta Fromholtz kollade igenom sitt egna flöde kände hon att hon börjat “go with the flow” och vill nu hitta tillbaka till sina värderingar. Från och med nu vill hon bjuda på att visa upp det verkliga livet – ett liv med toppar och dalar. Vi tycker att det är ett grymt bra idé och hoppas fler hakar på!

Läs hela blogginlägget här.

Missa inte heller att Henrietta skriver en bok om sina erfarenheter av sjukdomen anorexia, läs artikeln här.

Källa: Henrietta Fromholtz

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!