Hetvägg smaksatt med Disaronno – semla med italiensk twist!
Hetvägg är semlans föregångare, en bulle fylld med mandelmassa som serveras i varm mjölk, med anor som sträcker sig långt bak i tiden. Idag serveras den ofta som en klassisk semla i en skål med mjölk. Nedan listar vi två härliga recept på hetvägg i fint sällskap av den italienska amaretton Disaronno!
Semla och likör, är det två saker som gifter sig väl? Absolut svarar vi! Med utgångspunkt i en traditionell hetvägg har matkreatören Diana Dontsova tagit fram två varianter där den varma mjölken till semlan har smaksatts med kryddig och nötig amaretto.
Disaronno Originale är en mandellikör med anor från 1525. Den har en tydlig mandelkaraktär såväl som örtiga och kryddiga toner som gör den till en smakrik och spännande likör. Nu finns också Disaronno Velvet, en krämig gräddlikör med en len och mild smak av mandelmassa som med fördel kan blandas i hetväggen.
Spana in de härliga recepten med italiensk twist nedan!