instagram facebook pinterest youtube twitter mail sms whatsapp
noje

Hur reser vi i sommar? 8 favoritresmål och reglerna som gäller där

Av: Metro Mode

Är du taggad på en utlandssemester i sommar? Du är inte ensam kan vi lova, men när vi läser på om vad som gäller känns det kanske lika bra att hålla ut lite till. Vi tittar närmre på vilka regler som gäller på åtta favoritresmål.

Foto: Instagram @andiamoconnoi_/@simonetta9744

Just nu gäller en reseavrådan för besöks- och turistresor till länder utanför EU, EES, Schengen och Storbritannien till och med 31 maj 2021. Det senaste året har dock visat prov på att restriktioner hela tiden behöver förlängas.

Tänk efter noga och håll dig uppdaterad

Du behöver tänka efter noga innan du bokar din resa och bestämmer dig för att åka utomlands, hur sugen du än må vara. Det finns inga förbud mot att boka resa, men se till att hålla dig uppdaterad om restriktioner och rekommendationer, det är viktigt att vi alla hjälps åt. Är du väl på väg så behöver du läsa på noga, det kan behövas coronatest, vaccinationsintyg och b-planer ifall du skulle bli sjuk! Och glöm inte att folkhälsomyndigheten råder oss att vänta med sommarresor i år.

Att resa helt oproblematisk ser ut att vara en bit bort. Se till att ha koll på vilka av- och ombokningsregler som gäller och håll dig uppdaterad om lokala restriktioner. Du kan följa detta med appen UD resklar eller på webbsidan Sweden Abroad. Såhär ser det ut just nu på andra ställen!

Kom ihåg att regler och rekommendationer snabbt kan ändras. Läs alltid på noga om vad som gäller och håll dig uppdaterad!

Källa: UD, Aftonbladet, Sweden Abroad

Annons
Annons
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta. Läs mer Jag förstår