Nöje

Ida Wargs glutenfria chokladmuffins – Recept

Här kommer ett recept på Ida Wargs magiska, glutenfria, veganska chokladmuffins. Enkla att göra, mättande och så goda!

Ingredienser:
4 dl mandelmjöl
4 msk krossade linfrön
1 tsk bakpulver
1 tsk kanel
en nypa havssalt
2 mogna bananer
1 chia ägg (1 msk chiafrön + 3 msk vatten)
1 msk smält kokosolja
1 msk vinäger
1 tsk vaniljpulver
2 msk mandelmjölk
önskad mängd choklad (jag använde ca 60g mörk vegansk choklad)

Gör så här:

Blanda ihop chiaägget och låt det stå i 15 min. Blanda alla torra ingredienser (mandelmjöl, linfrön, bakpulver, kanel, salt) i en bunke. Blanda resten av ingredienserna förutom chokladen i en annan bunke och häll sedan ner den torra blandningen och rör ordentligt till en jämn smet. Hacka chokladen och blanda ner (spara lite till topping). Ställ ut formar på en plåt och fyll dem till 3/4. Baka i ugnen på 175 grader i 22 min.

Glutenfria chokladmuffins

Glutenfria chokladmuffins

Nästa bild
Glutenfria chokladmuffins

Glutenfria chokladmuffins

Nästa bild
Glutenfria chokladmuffins

Glutenfria chokladmuffins

Nästa bild
Glutenfria chokladmuffins

Glutenfria chokladmuffins

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!