Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Italien ger bort slott till unga entreprenörer – så gör du för att ansöka!

Att få bo och driva ett italienskt slott känns inte längre som en avlägsen dröm. Den italienska staten kommer att låta unga entreprenörer få möjlighet att göra sig hemmastadda i över 100 slott och hus runt om i landet. Vi vill ansöka direkt!

Källa: Elle.com
Foto: Unsplash

Förra veckan skrev vi om den italienska byn Bormida där borgmästaren vill betala för att nya invånare ska flytta dit. Nu har vi hittat ännu en anledning till att vilja packa väskorna och dra till Italien (som om inte maten, klimatet och naturen var anledningar nog!). Den italienska staten har tagit fram en plan för att ge bort 103 byggnader runt om i landet, varav många är historiska villor och slott. Initiativet kallas “The Strategic Tourist Plan” och är en förhoppning om att turismen ska ta fart i områden utanför de största turistmagneterna som Comosjön, Venedig, Toscana och Amalfikusten.

– Målet är att både privata och offentliga byggnader som inte längre används ska omvandlas till anläggningar för pilgrimer, vandrare, turister och cyklister, säger Roberto Reggi från State Property Agency i en intervju med The Local.

För att bli en av de lyckliga som får möjlighet att ta hand om och driva ett av slotten eller villorna så behöver du ha en tydlig och inspirerande plan över vad du vill göra med byggnaden. Projektet är riktat till unga entreprenörer och de sökande som får godkänt kommer att ha tillgång till byggnaden i nio år, med möjlighet till förnyat kontrakt i ytterligare nio år. Vissa (riktigt bra!) ansökningar kan få hela 50 år på kontraktet.

Ett av slotten är det pampiga Castello di Montefiore i Marche-regionen som bygges på 1200-talet för att skydda staden Recanati mot attacker från närliggande städer. Sugen på att söka? Deadline för ansökningar är den 26 juni, men du behöver inte vara ledsen om din ansökning inte godtas nu – ytterligare 200 byggnader förväntas att inkluderas i programmet inom de kommande två åren.

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!