Nöje

Jennie Liljefors: ”Yogan hjälpte mig hantera smärtan och öppnade upp en ny värld”

I veckans avsnitt av WomanUp-podden träffar vi yogaläraren och författaren – Jennie Liljefors och djupdyker i ämnet posttraumatisk stressyndrom, panikångest och yogans läkande krafter.

När Jennie var 15 år gammal var hon med om ett fruktansvärt sexuellt övergrepp under en språkresa i Frankrike. Våldtäkten förde sedan med sig år av skuld, skam och förnedring – helt i tystnad! Tillslut orkade inte kroppen hålla inne på allt längre – och Jennie drabbades att panikångest och posttraumatisk stressyndrom.

Jennie testade då flera olika former av terapi, men hittade ingenting som hjälpte. Kort därefter kom yogan in i hennes liv, och fullkomligt förändrade allt! Vi pratar om yogans läkande krafter som fick Jennie att våga öppna upp, och berätta om sin hemlighet.

I och med boken ”Healing yoga– den läkande kraften” var Jennie mogen att till slut dela med sig av den fruktansvärda händelsen offentligt, men också om resan tillbaka till ljuset.

I avsnittet pratar vi även om nycklar till välmående, vikten av självkärlek och kraften i förlåtelse. I slutet av avsnittet pratar vi om posttraumatiskt stressyndrom tillsammans med psykologen Maria Farm. Vad händer egentligen i kroppen när man håller inne på sina känslor och inte låter dem få komma fram, vad definierar egentligen posttraumatiskt stressyndrom och vilken hjälp finns att få? Det är några av frågorna vi besvarar.

I varje avsnitt av WomanUp-podden får varje gäst dela med sig av sitt livs motto och favorit-quote. Jennie valde ”Open your heart”. Vill du ha Jennies citat på en snygg t-shirt (eller något annat kul som mobilskal, mugg, eller pin), gå in på metromode.se/womanup. Vinsten, ca 40 kronor av varje såld t-shirt går till organisationen Kvinna till Kvinna, som kämpar för kvinnors rättigheter över hela världen.

LYSSNA PÅ AVSNITTET WomanUp-podden med Jennie Liljefors där poddar finns eller på Metromode.se/womanup.

Foto portätt: Niklas Lindgren
Foto inspelning: Lisa Dahlgren

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!