Nöje

Jessica Simpson firar 4 år som nykter – delar en oigenkännlig selfie på Instagram

“Jag var utmattad” säger stjärnan Jessica Simpson i öppenhjärtigt inlägg om sin alkoholism.

Foto: @jessicasimpson

I ett inlägg på Instagram delar Jessica Simpson med sig av en bild från 2017 – en bild där hon själv anser sig vara “oigenkännlig”. Inlägget markerar att det har gått fyra år sedan Simpson bestämde sig för att slopa alkohol. 

Stjärnan skriver att det finns mycket stigma kring ordet alkoholism men att problemet inte var drickandet, utan snarare att hon inte älskade sig själv. “Jag respekterade inte min egen kraft”, skriver hon. “Idag gör jag det”. 

Vändpunkten

Det är inte första gången som Jessica Simpson berättar om sitt beroende. I sin bok Open Book från 2020 förklarade hon att hennes beroende var ett försök till självmedicinering, som i sig var en reaktion på ha blivit sexuellt utnyttjad som barn.

Dagen då fotot som nu ligger på Instagram togs var en vändpunkt för Simpson. Hon hade börjat dricka klockan sju på morgonen, kort före att hon och hennes man Eric Johnson skulle delta i en sammankomst på dotterns skola. När kvällen kom var hon så påverkad att hon missade sin egen Halloween-fest. 

Ögonblicket då fotot togs var enligt stjärnan själv det ögonblick då hon visste att hon “skulle tillåta sig själv att ta tillbaka sitt ljus”. Hon skriver även att “personligen, för att kunna göra detta var jag tvungen att sluta dricka alkohol eftersom det fick mitt sinne och hjärta att snurra i samma riktning och jag var utmattad”. 

Nu firar hon alltså fyra år som nykter och verkar må bättre än någonsin. Eller som hon själv uttrycker det: “Jag är fri”.

Läs även:

Alkohol gör dig deprimerad – här är anledningarna.

Därför blir bakfyllan värre med åldern.

Här är boken som fått Chrissy Teigen att sluta dricka alkohol.

Källa: HuffPost

Foto: Instagram @jessicasimpson

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!