instagram facebook pinterest youtube twitter mail sms whatsapp
noje

Julklappsspelet – tips på julklappar under 200 kronor

Av: Metro Mode

Snart är det jul! Vi har plockat ihop 22 fina julklappar som passar perfekt om du och bästa vännen kanske ska byta någon liten present eller om du ska spela julklappsspelet i jul.

Foto: Unsplash

Julklappsspelet eller julklappsleken – oavsett vad man kallar det så är denna praktiska tradition ett smart sätt att se till att alla som är med i firandet får en julklapp utan att behöva köpa massor med presenter. Här är allt du behöver veta om julklappspelet!

Julklappsspelets regler

Enligt sajten julklappslekar.se kallas originalversionen av julklappsleken för tärningsleken. Till denna behöver ni en tärning, en mobiltelefon för tidtagning och 1-3 julklappar per person.

Så går det till:

  1. Deltagarna kommer på förhand överens om hur många paket varje person ska ha med sig (mellan 1-3 paket är vanligast) och hur mycket varje klapp ska kosta – vanligtvis omkring 50, 100 eller 200 kronor.
  2. Sätt er runt ett bord och lägg julklapparna i mitten.
  3. Deltagarna slår tärningen i tur och ordning – yngst börjar. Om man slår en 1:a eller 6:a så får man ta ett valfritt paket ur högen. Fortsätt tills paketen är slut.
  4. Ställ nu tidtagaren på ca 10 minuter (om ni är många deltagare så kan ni gärna öka tiden något). Tidtagaren ska inte vara synlig för deltagarna.
  5. Deltagarna slår nu åter tärningen i tur och ordning, men nu börjar den som är äldst. Om man slår en 1:a eller 6:a får man lov att ta ett paket från valfri deltagare.
  6. När tidtagaren ringer öppnar alla sina paket.
  7. Ställ tidtagaren igen – denna gång på ca 5 minuter.
  8. Deltagarna slår tärningen igen, men denna gången får man ta en (öppnad) julklapp från någon annan kring bordet om man slår en 1:a eller 6:a.
  9. När tidtagaren ringer är spelet slut. De deltagare som haft mest tur med tärningen kommer nu ha fler paket än de andra spelarna.

Variant: Alla får paket

Det finns flera varianter på julklappsspelet. En variant som försäkrar att alla får åtminstone en julklapp går till på följande vis:

När spelet är över låter man de deltagare med för många paket få välja att ge bort ett paket till någon med för få. Fortsätt runt bordet tills alla har minst 1 paket eller lika många.

Juklappsspelet: Tips på julklappar som passar alla

För dig som kommer spela julklappsspelet i år har vi gått på klappjakt efter presenter under 200 kronor – här är 22 fina gåvor som passar till både honom och henne.SparaSparaSparaSparaSparaSparaSparaSparaSparaSparaSparaSparaSparaSparaSparaSparaSparaSparaSparaSparaSparaSpara

Annons
Annons
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta. Läs mer Jag förstår