Nöje

Kate Winslet: “Jag skäms över att ha arbetat med Woody Allen och Roman Polanski”

Bland mycket annat så gav #MeToo-hösten många av oss stora insikter kring hur det egentligen stod till i tidigare stängda branscher som exempelvis film-, tv- och musikbranschen. Nyligen berättade Selena Gomez hur hon sexualiserades mot sin vilja i tidigare i sin karriär – och nu tar även skådespelaren Kate Winslet bladet från munnen.

Kate Winslet är nöjd med sitt val att vara med i den nya filmen Ammonite, där hon spelar mot skådespelaren Saoirse Ronan, men ifrågasätter några av sina tidigare rollval. Foto:@ammonite, @wonderwheelmovie

Det är i en ärlig intervju med tidningen Vanity Fair som Titanic-stjärnan berättar att hon ångrar några av sina tidigare karriärval. Kate Winslet spelade 2011 i filmen Carnage av Roman Polanski, som suttit i fängelse för att ha våldtagit en 13-åring, samt 2017 i filmen Wonder Wheel av Woody Allen, som bland annat anklagats för övergrepp och som skapade stor uppståndelse när han gifte sig med sin dåvarande partner Mia Farrows adoptivdotter, enligt Omni.

– Vad i helvete höll jag på med när jag arbetade med Woody Allen och Roman Polanski? Det är helt ofattbart för mig hur de männen var så högt aktade, så brett i filmindustrin, så länge som de var. Det är för fan skamligt. Och jag måste ta ansvar för att jag jobbade med dem båda. Jag kan inte vrida tillbaka klockan. Jag brottas med den ångern, men vad har vi egentligen om vi inte bara kan vara sanningsenliga om allt det? säger hon bland annat.

I den öppenhjärtiga intervjun med Vanity Fair-journalisten Julie Miller berättar stjärnan också att hon är trött på ytligheten i Hollywood, och att hon njuter av att kunna göra intervjun hemma i sin gamla badrock. Hon menar att det är för tidigt att säga hur Hollywood kommer att förändras i det långa loppet, men att det redan har skett stora förändringar:

– Jag älskar att inte ta på mig de där jävla klänningarna och de där jävla skorna. Alla pengar. Det har alltid plågat mig, alla pengar som slösas bort på enorma grejer: flyga runt journalister, skådespelare, glam squads över hela världen. Varför i helvete är något av det viktigt? Om jag brydde mig om hur jag ser ut så hade jag haft smink på mig just nu. Det har alltid förbryllat mig – ståhejet och de bortslösade pengarna som skulle kunna spenderats bättre på fler independent-filmer, först och främst, eller bara att bygga klassrum. Herregud!

Kate Winslet berättar också att hon hoppas på att allt inte kommer att gå tillbaka till att bli som det var tidigare efter pandemin:

– Mycket har redan förändrats för mig. Jag har sagt till personerna som hjälper mig med press: “Om några av restriktionerna försvinner snart, och förfrågningar om att jag ska flyga någonstans kommer in, kan du be om ursäkt och säga att jag inte kommer göra det eftersom det är slöseri med att flyga?” Det är skrämmande – att försätta oss själva i luften till höger och vänster. Det finns en gräns för vad vi kan förmå oss själva att göra innan moralen kommer in i bilden. Vi kan fortfarande göra allt det som vi behöver få gjort utan att pumpa in biobränslen i en vacker, vacker försvinnande värld.

Källa: Vanity Fair

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!