Kicka igång middagen med knapriga röstikakor serverad med syrlig romsås
Sommarens festligaste förrätt gör du på tio minuter och delar med någon du tycker om. Minirösti är ett snabbt och smidigt alternativ innan middagen och osar lyx i kombination med en klick löjrom, eller syrlig romsås. Testa redan i helgen!
Röstikakor
4 potatisar
½ gul lök
Salt
Peppar
Finhackad färsk chili (efter smak)
Gör så här:
Riv potatisen grovt på rivjärn och finhacka löken. Blanda samman med en skvätt olivolja, salt, peppar och färsk chili.
Stek små runda röstikakor på medelstark värme i lite olja. När kakan fått fin färg, vänd och stek på andra sidan.
Syrlig romsås
½ dl majonnäs
½ dl crème fraiche
2 – 3 msk stenbitsrom
Skal av ¼ dl lime
2-3 cm hackad dill
Gör så här:
Blanda samman alla ingredienser och rör försiktigt ner stenbitsrommen.
Servera dina röstikakor med en klick väl kyld romsås.
Lycka till!
Recept & foto: Cassandra Lundgren