Nöje

Kickstarta januari med glädje – 7 peppiga utmaningar att checka av

Vi välkomnar ett nytt år med öppna famnar och vi är så redo för att göra 2024 till ett grymt år! Om du vill inleda året med att ge dig själv en utmaning (som går att hålla!) hittar du sju olika nedan som du kan inspireras av.

Foto: Unsplash

Januari kan kännas en aningen deppig – julledigheten tar slut, plånboken gapar tomt efter alla julklappsinköp och det är ett helt år kvar tills vi får fira jul och nyår igen… Men tänk om! Byt ut deppig till peppig och gör januari till en riktigt rolig månad där du utmanar dig själv. Tänk på att det är så mycket roligare med en utmaning som du faktiskt kan klara av, sätt ett realistiskt och hållbart mål!

1. Vit månad

Hur härligt är det inte att starta ett nytt år med en detox? Ta en paus från alkoholen och kör på en vit månad. Inte nog med att din hälsa kommer att tacka dig så sparar du en hel del pengar på att inte dricka. Här kan du läsa om tio kändisar som valt bort alkoholen och varför de gjort det.

2. Träningsutmaning

Kanske står det “börja träna” på din lista med nyårslöften eller vill du ta din träning till nästa nivå? En träningsutmaning kan vara att börja träna på lunchen eller att testa en helt ny träningsform. Brukar du alltid köra yoga, kanske din utmaning kan vara att testa på två nya träningsformer innan månaden är slut– varför inte dans och boxning?

3. Läs en bok

När man läser en bra bok är det som att plötsligt befinna sig i en ny värld. Istället för att scrolla igenom dina sociala medier en halvtimme innan läggdags kan du plocka fram en bok som du tycker verkar bra. Utmana dig själv med att byta ut scrollandet på din smartphone och läs ut boken innan februari startar – lägg dig i ett varmt bad, läs på bussen när du är på väg till jobbet eller kura ner dig i soffan. Att läsa har dessutom en rad hälsofördelar!

4. Testa en ny vintersport

Januari är en riktig vintermånad med kyla och (oftast!) en massa snö. Utnyttja vädret på bästa sätt och testa en vintersport. Kan det vara så att du tar med dig din partner och åker skridskor efter jobbet eller att du tar en dagsutflykt under helgen till en skidort? En extra rolig utmaning kan till exempel vara att testa snowboard om du i vanliga fall åker skidor – och tvärtom!

5. Åk på en resa

Låt oss vara realistiska, kanske har du alldeles just tagit ut semesterdagar och behöver vara närvarande på jobbet. Men låt oss inte glömma att helgerna är som gjorda för en mindre resa! Du behöver inte åka till andra sidan jordklotet för att få en semesterkänsla – ta en biltur till närmsta stad och upplev någonting nytt eller besök en vän som bor i en annan stad. Utmaningen skulle kunna vara att åka iväg på tre mindre resor under januari månad, erkänn att det här är en riktigt rolig utmaning?

6. Lär dig någonting nytt

Köp ett språklexikon och ge dig själv som utmaning att lära dig X antal valfria nya ord eller gå på en kvällskurs för att lära dig hur man skriver poesi. Alla har vi något på vår bucketlist som syftar till att testa och lära oss någonting nytt så vad passar inte bättre än att ta tillfället i akt i början av ett nytt år?

7. Ta det lugnt!

Du ifrågasätter säkert direkt rubriken och undrar hur det här kan vara en utmaning. Men låt oss erkänna – våra vardagsrutiner kan ibland kännas stressiga när vi ska prestera på jobbet, få ihop tid till att umgås med familj och vänner samtidigt som vi måste hålla rent hemma och spara pengar till exempelvis semestern. Puh! Utmana dig själv i att göra absolut ingenting! Börja avsätta en viss tid varje dag för att göra något som får dig att slappna av. Du behöver en lugn stund för att ge dig själv ny och härlig energi!

Läs också: 6 saker du kan göra redan nu för att få en bra start på det nya året.

Foto: Unsplash

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!