Krispiga pannkakor med pistage och apelsinvatten
Få saker är lyxigare än en riktigt god pannkaksfrukost. Vi delar med oss av ett spännande lättlagat recept med österländska smaker.
Se receptet nedan!
Pannkakor med pistage och apelsinblomma
Du behöver:
(För 10 pannkakor)
250 g (fullkorns)mjöl
½ tsk salt
2 ägg
500 ml mjölk
2 msk apelsinblomsvatten
1 msk mild olivolja
Smör till stekningen
Garnering:
100 g osaltade, skalade pistagenötter
Honung eller lönnsirap
Gör så här:
Tillsätt mjöl, salt, ägg, mjölk, apelsinblomsvatten och olivolja i en skål och använd en mixerstav eller visp för att blanda ingredienserna till en jämn smet.
Hetta upp en stekpanna och smält lite smör i pannan. Häll en del av pannkakssmeten i stekpannan och rör den försiktigt så att smeten fördelas jämnt över botten. Vänta tills den första sidan har blivit gyllenbrun innan du vänder pannkakan. Stek båda sidor tills de är gyllenbruna. Upprepa tills pannkakssmeten tar slut.
Hacka pistagenötterna och strö dem över pannkakorna. Häll cirka en matsked honung eller lönnsirap över pannkakorna och servera.
Recept & Foto: Mirijam Leslie-Pringle