Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Krönika: “Singlar – sluta tyck synd om er själva!”

Alla hjärtans dag är här och kärleksförklaringar svämmar över i sociala medier. Metro Modes reporter Alexia Karanatsiou delar med sig i en krönika om vad hon tycker om kärlekens dag. Det är dags att vi slutar känna missunnsamhet när andra öppet visar upp sin kärlek, menar hon.

alla-hjartans-dagFoto: Alexia Karanatsiou, privat/Unsplash

Jag är singel i år på Alla hjärtans dag. Innebär det att jag likt alla andra singlar måste fasa inför denna dag och känna av en krypande ångest dagarna innan? För att inte tala om dagen med stort D – kärlekens dag – när sociala medier fylls med bilder på vackra rosbuketter, gulliga kärleksförklaringar och välplanerade överraskningar. Det här kan väcka en hel del tankar och känslor hos många (läs singlar). Men vad beror det egentligen på, kan det vara avund och missunnsamhet? Jag tänker bara – har du en kärlek som du är stolt över, klart som fan du ska kunna visa det! Om andra irriterar sig på det får de väl avfölja dig på Instagram eller helt enkelt hålla sig borta från sociala medier. Jag vägrar tycka synd om mig själv för att jag är singel och jag vägrar att bli bitter när andra visar upp sin kärlek!

Visserligen är det en annan femma att resonera kring att “Om du älskar någon så kan du berätta det för den personen – och inte alla andra runt om kring”. Jo absolut, jag hoppas att partnern som hyllas (som kanske inte ens har sociala medier) får höra kärleksförklaringen in real life också. Men om personen hyllas en extra gång på Instagram är väl inte det hela världen? Sen när blev det någonting negativt att sprida kärlek?

Jag har tjejkompisar som rent ut sagt är irriterade över Alla hjärtans dag. De tycker synd om sig själva för att de är singlar. “Kan du tänka dig, de har bokat bord på XXX – så cheesy”, hörde jag någon säga. Lugn, bara lugn! En dag kommer du förhoppningsvis också hitta ditt livs kärlek (även om det kan ta tid) och fram till dess – ha kul och njut av singellivet! Kom igen, det finns så mycket annat att lägga energin på istället för att irritera sig på alla “gulliga” par på Alla hjärtans dag. Låt de vara sådär fånigt gulliga! Låt de vara lyckliga! Låt de visa sin kärlek med bildbomber och kärleksförklaringar på Instagram! Tänk vad mycket annat du kan använda din energi till som du lägger på att istället känna ilska och irritation. Är det ens så fasansfullt att vara singel? De sakerna du hade velat att en partner gör för dig, börja gör de för dig själv! Hade du önskat en partner som överraskat dig med en spakväll, boka en spakväll till dig själv och unna dig sådant som gör dig lycklig. Varför inte börja dejta dig själv? Ett liv utan en partner betyder inte ett miserabelt liv.

För att även ge lite perspektiv på livet för dig (ja du singel som tycker synd om dig själv), det finns barn som inte har en mamma på morsdag, det finns personer som inte har en pappa på farsdag. Tänk också att Alla hjärtans dag är KÄRLEKENS dag och inte PARTNERNS dag, så varför inte passa på att visa din kärlek till de du älskar? Ring din mamma, besök din systerdotter eller dra med dig en vän ut på ett restaurangbesök. Vi borde bli bättre på att sprida kärlek och kan inte sociala medier vara ett utav stegen i att göra det? Varför kan vi inte bli inspirerade och peppade när folk sprider kärlek, istället för att känna missunnsamhet och irritation?

Jag är som sagt singel i år på Alla hjärtans dag. Och inte tänker jag vara bitter eller tycka synd om mig själv för det. Istället tänker jag fortsätta sprida kärlek och uppmuntra dem som gör samma sak!

Läs också: Sprid kärlek på Alla hjärtans dag – Metro Mode-redaktionen delar med sig av sina planer

Vill du också få din text publicerad som en krönika eller debattartikel här på metromode.se? Vi är på jakt efter historier om allt ifrån skeva skönhetsideal, vikthets till prestationsångest, psykisk ohälsa och vardagsbetraktelser. Ämnen som engagerar och som behöver lyftas upp i ljuset! Skriv och berätta kort om din idé – eller skicka din färdiga text – till [email protected]

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!