Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Singlar se hit – här är 6 olika sätt att dejta dig själv i sommar

Som singel är det inte helt omöjligt att kärleksförklaringar tar över sociala medier och att du får höra dina vänners storslagna inplanerade dejter på alla hjärtans dag – och resten av året. Men bara för att du är singel innebär inte det att du missar något: vad sägs om att dejta dig själv?

Foto: Unsplash, Instagram @joanavaz_

Det kan låta lustigt att dejta sig själv, men det låter inte lika märkligt om vi istället säger att det handlar om att ta hand om sig själv. Att spendera kvalitetstid och lära sig att njuta av sitt eget sällskap är både viktigt och härligt! Någon som förespråkar dejter med sig själv är Meghan Markle, som i 20-årsåldern gick på bio för första gången helt ensam. Hon beskriver det som både läskigt och helt befriande! Vi inspireras av hennes bucketlist på att dejta sig själv och börjar redan idag!

Så även om du inte har en partner kan du ha kvalitetstid med den viktigaste personen i ditt liv – dig själv. Här nedanför hittar du sex härliga tips som får dagarna att kännas lite extra speciella.

1. Starta morgonen med en tacksamhetsövning

När klockan ringer på morgonen känner vi oss oftast otaggade på att gå upp. “Fem minuter till” är ett vanligt mantra och ibland går snoozandet på högvarv. Visst, snooza en gång om du känner att du behöver det, men ta sedan fem minuter till att gå igenom vad du är tacksam över. Tänd en liten lampa (kanske tänder du ett ljus?) och räkna upp saker du är nöjd över. Att starta morgonen på det här sättet är bland det bästa du kan göra för att snabbt komma in i ett glatt humör!

2. Bryt dina vanor

På vardagarna ser dagarna mestadels likadana ut. Alarmet ringer, vi fixar oss inför jobbet, vi går till jobbet och sedan går vi hem och lagar mat. Varför inte bryta dina vardagsrutiner och lägga till lite vardagsromantik? Det kan vara allt från att dricka ett gott glas vin till maten, bjuda över en kompis eller boka in ett restaurangbesök. Varför vänta med alla roliga saker?

3. Strunta i buketten och köp en växt

Vi ska inte sticka under stolen att blombuketter är otroligt vackra men hur härligt är det inte att (sakta men säkert) se en växt växa till sig? Växten kan du dessutom ha under en längre period och på så sätt låta den förgylla ditt hem samtidigt som den renar luften hemma. Låter ju för bra för att vara sant – i år struntar vi i buketten (som ändå dör efter några dagar) och investerar i en trendig och lättskött växt!

4. Unna dig lyx!

Vem vill inte ha en massage? Ansiktsbehandling? Eller en heldag på spa med utomhus-pool? Vi tackar inte nej till detta i alla fall! Du är den viktigaste personen i ditt liv, så varför inte skämma bort dig själv rejält? Gå iväg till en sminkbutik och unna dig en sminkning där makeupartisten bjuder på massa tips, fixa naglarna på salong eller boka in en spa-dag med massage – det är du värd!

5. Sprid kärlek 

Du kanske inte har en partner (just nu) men du har förmodligen en del personer som du alltid tänker på lite extra och som du älskar. Visa det! Ring din mamma och berätta hur mycket du älskar henne eller sms:a din bästa vän och berätta hur mycket hon betyder för dig. Att få ett kärleksfullt sms är alltid uppskattat så att sprida kärlek är aldrig fel!

6. Var kreativ och bocka av någonting från din bucketlist!

Har du också en bucketlist? Dags att bocka av någonting från listan! Kan det vara så att du tar tåget till närmaste stad och tillåter dig själv att gå vilse i en ny miljö? Ta med dig en bok och slå dig ner på ett café eller ta med dig en vän och njut av äventyret. Du behöver kanske inte bocka av den största punkten på din lista (jorden runt-resa blir svårt att uppfylla på en dag) men det finns garanterat någonting på din bucketlist du kan bocka av redan idag!

Läs också: Här är de 13 bästa sakerna med att vara singel

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!