Nöje

Kvinnojouren Ellinors budskap är så viktigt – se filmen för att förstå varför!

Kvinnojouren Ellinor har lagt upp en film på Facebook med ett viktigt budskap. Utan ljud visas ett lyckligt förhållande, med ljud förstår vi vad som döljer sig bakom. Se filmen längre ned! 

9vptnw84vgi-patryk-sobczak-1

Filmen som Kvinnojouren Ellinor Linköping har lagt ut på Facebook visar två olika verkligheter. Ser man filmen utan ljud ser man någonting som skulle kunna vara “det perfekta livet”. Vi får se en kvinna vars man kommer hem och kramar om henne. Hon går runt i hemmet och vi kan läsa en undertext om hur lyckligt lottad hon är, att hon inte skulle kunna ha det bättre. Den verkligheten delar hon med sig av i glada filmklipp på Facebook och fina bilder på Instagram. Hennes ansiktsuttryck berättar en annan historia.

I slutet uppmanas vi att se filmen med ljud, för att se vad som egentligen döljer sig bakom fasaden. Vi får veta att det började med kontroll, han kollar hennes mobil och hindrar henne från att umgås med vänner. Sen kommer slagen.

“Jag är så lycklig!” står det i undertexten medan kvinnan säger “Jag ser ingen väg ut”. En av fyra kvinnor utsätts någon gång för våld i en nära relation och det som syns utåt behöver inte vara verkligheten. Budskapet i filmen är att man måste lyssna för att se den andra verkligheten. Se och lyssna på filmen här nedan!

Om du lever i en destruktiv relation eller känner någon som är utsatt kan du vända dig till närmaste kvinnojour här.

Källa: Kvinnojouren Ellinor Linköping

Foto: Unsplash

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!