Ladda upp för halloween med saftigt pumpabröd – på 5 minuter
Ladda upp inför Halloween i slutet av månaden redan nu med ett nybakat pumpabröd – som du enkelt slänger ihop på några minuter. Brödet sköter sedan sig själv i ugnen medan du kan hitta på annat. Ut kommer ett galet gott bröd som fixar helgfrukosten på ett kick!
I pumpabrödet kan du välja mellan att råriva vanlig pumpa eller butternut-pumpa. Det fungerar även bra med morot om du inte gillar pumpa.
Du behöver:
2 dl grovt riven pumpa (vanlig eller butternut)
5 dl filmjölk
1 dl brödsirap
1 dl pumpakärnor
1 dl solrosfrön
1 dl valnötter
3 dl havregryn
5 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
Toppa med: lite pumpakärnor och flingsalt
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda samman alla torra ingredienser inklusive frön/nötter i en bunke.
Råriv pumpan och blanda ner i bunken med filmjölk och sirap. Blanda väl.
Klä en lagom stor form med bakplåtspapper (eller bröa formen) och häll ner brödsmeten i formen. Strö över lite pumpakärnor och flingsalt.
Grädda brödet mitt i ugnen i mellan 50 – 60 minuter. Ta ut när brödet är genomgräddat och fått fin färg.
Tid: 30 %
Svårighet: 5 %
Pris: 15 %