Ladda upp inför våffeldagen – med belgiska lyxvåfflor
Med våffeldagen inom synhåll har vi redan börjat sukta efter nygräddade och fluffiga belgiska våfflor som passar lika bra till frukost, lättare mat och dessert – beroende på vilken topping du väljer. Här bjuder vi på receptet med riktig vaniljstång, grädde och brynt smör i smeten – för en extra lyxig smak.
Här bjuder vi på receptet med riktig vaniljstång, grädde och brynt smör i smeten – för en extra lyxig smak.
Belgiska lyxvåfflor
Du behöver:
4 dl vetemjöl
1,5 dl grädde
2 dl mjölk
2 ägg
200 g brynt smör
1 dl socker
1 msk bakpulver
1 vaniljstång (frön)
Lite salt
Gör så här:
Ta fram en bunke och blanda samma alla torra ingredienser.
Smält smör och bryn det något i en kastrull. Blanda sedan ner mjölk + grädde i smöret.
Knäck äggen och dela upp gulan och vitan var för sig.
Rör ner mjölk/grädde och smörblandning samt äggulor i bunken med torra ingredienser. Blanda väl.
Vispa äggvitan vit och fluffig och vänd sist ner i smeten.
Grädda i ett belgiskt våffeljärn.
TIPS på topping:
Choklad eller kolasås, färska bär, nötter, grädde eller en kula glass.
Fotograf: Unsplash