instagram facebook pinterest youtube twitter mail sms whatsapp
noje

Långpannebröd med pekannötter, rivna morötter och kikärtsmjöl

Av: Metro Mode

Här kommer Hanna Göranssons recept på ett underbart gott bröd som innehåller bland annat malda pekannötter, rivna morötter, kummin och kikärtsmjöl. 

Annons

Foto: Hanna Göransson/Metro Mode

Ingredienser:

3 dl kikärtsmjöl

1 1/2 dl pekannötter, malda eller mixade till ett mjöl, blir ca 3 dl*

2 dl kokosmjöl

2 msk fiberhusk

1 dl solroskärnor

2 tsk bakpulver

2 tsk bikarbonat

1 tsk örtsalt

1 msk mald eller mortlad kummin

7 dl valfri vegetabilisk mjölk, mer om smeten blir för stabbig

4 ägg

4 dl fin rivna morötter

Pekannötter att toppa med

 

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200 C.

2. Blanda alla torra ingredienser i en skål.

3. Vispa sedan ner ägg, rivna morötter och mjölk till en tjock smet.

4. Klä en ca 25×30 cm stor form med bakplåtspapper. Om du inte har en form i den storleken går det också bra att ta en stor plåt och forma brödet med händerna till ett ca 25×30 cm stort bröd. Häll i smeten i formen och toppa med pekannötter. Grädda i mitten av ugnen i 50-60 minuter.

5. Servera brödet ljummet, förslagsvis med groddar på. Jag mixade även ihop en hallonsmoothie till på hallon, kokosmjölk, citron och proteinpulver.*Om du inte har en mixer eller mandelkvarn att göra mjöl av pekannötterna går det även bra med 3 dl valfritt köpt nöt eller frömjöl.

Fri från:

Glutenfri, raffinerat sockerfri, mejerifri.

Annons
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta. Läs mer Jag förstår