Lyxig löjromspizza med crème fraiche och parmesanost
Denna lyxiga pizza är perfekt när du vill sätta guldkant på tillvaron. Prova vårt enkla recept på ljuvligt krispig löjromspizza.
Denna läckra hemmagjorda pizza med löjrom, crème fraiche och parmesanost är en garanterad succé på middagsbjudningen. Pizzan passar ypperligt som förrätt, eller varför inte som tilltugg till fördrinken? Surdeg förhöjer smaken ytterligare, men även vanlig pizzadeg går bra att använda.
Löjromspizza
Du behöver:
400 g Pizzadeg – gärna surdeg
1 dl Creme Fraiche
100 g Parmesanost
Topping
1 st rödlök
1 kruka gräslök –
1 dl creme fraiche
80 g löjrom
1 st citron
Svartpeppar & flingsalt
Gör så här:
Värm ugnen till 225 grader.
Kavla ut pizzadegen och lägg degen på en bakplåtsklädd plåt.
Bred ut creme fraichen och toppa med riven parmesanost. Grädda i ugnen i ca 10-15 min.
Finhacka rödlöken och gräslöken.
Ta ut pizzan ur ugnen och toppa med den finhackade rödlöken och gräslöken.
Klicka ut creme fraiche och löjrom. Riv lite citronskal över pizzan och strö över svartpeppar och salt. Klart!