Nöje

Margaux Dietz berättar om krisen i Efter fem – “värsta tiden i mitt liv”

Efter att influencern Margaux Dietz la ut en video där hon filmat en utslagen man utanför sin ytterdörr möttes hon av massiv kritik. Nu berättar hon i en intervju med Tilde de Paula i “Efter fem” om tiden efter händelsen.

Foto: TV4

Efter publiceringen av Youtube-filmen i november möttes Margaux av stor kritik som ledde till att hon blev polisanmäld, orosanmäld till socialtjänsten och hon blev även av med reklamsarbeten. Tiden efter händelsen skildrades bland annat i en dokumentär på SVT och nu har hon också gjort en intervju med Tilde de Paula i “Efter fem” som inte räds ställa tuffa frågor.

Foto: TV4

Fick möta massiv kritik

I intervjun berättar Margaux att den första tiden efter publiceringen var oerhört tuff för henne. “Första tiden var nog den värsta tiden i hela mitt liv”, berättar hon i intervjun. Samtidigt säger hon att hon har tagit sig igenom det svåraste, kommit ut starkare på andra sidan och att hon idag mår bra. Tilde de Paula undrar i intervjun varför ingen i teamet runt Margaux reagerade på videon innan den publicerades. “Vi har alla lärt oss väldigt mycket av det här. Men jag känner ju att jag tar på mig ansvaret själv, eftersom jag har spelat in videon och publicerat den”, svarar Margaux på frågan.

Socialen hörde av sig

Efter publiceringen av videon blev hon anmäld till socialtjänsten, något som hon beskriver som det svåraste att hantera. Margaux berättar att det faktum att sponsorer lämnade bleknade i relation till anmälningarna till socialtjänsten. “Om man har en ångest över någonting, men så kommer det tillbaka till ens barn, då tar ju det över allt. Då struntar du ju i nån sponsordeal du har”, förklarar hon i intervjun. På frågan om hon på allvar var rädd för att hennes son skulle tas ifrån henne svarar hon: “Det kändes så.”

Dokumentär på SVT fick kritik

Margaux berättar även hur SVT hörde av sig och ville följa henne under några dagar för att skildra den svåra tiden i en dokumentär. “Det var en bra plattform att göra det, sen var det ju jätteläskigt. Allt hade hänt med videon, och de skulle filma i nästan åtta till tio dagar på heltid, och klippa ner till 40 minuter.” Margaux berättar hur hon blev tvungen att släppa på kontrollen men att det samtidigt var ett sätt för henne att kunna berätta sin historia och sin syn på det som hade hänt. Trots att dokumentären har fått en del kritik berättar Margaux i intervjun att hon tycker att den blev bra.

Läs även: Margaux Dietz öppnar upp om skandalen i ny dokumentär.

Funderar över hur hon vill göra med plattformen

Margaux berättar också i intervjun att hon, efter att ha reflekterat under tre månader, kommer att använda sociala medier på ett annorlunda sätt framöver. Bland annat har hon bestämt sig för att sonen Arnold inte längre ska medverka. Hon har också bestämt sig för att inte göra några samarbeten under den närmaste tiden. När Tilde ställer några tuffa frågor om det fortfarande finns de som vill göra reklamsamarbeten med Margaux svarar hon att flera kunder har hört av sig, men att hon inte känner sig redo. Istället vill hon leva på sparade pengar och fundera över hur hon ska använda plattformen framöver. Hon vill bland annat fortsätta jobba med frågor kring psykisk ohälsa bland unga, “olika välgörenhetsprojekt, men framförallt fokusera på ungdomar”, säger hon i intervjun.

När Tilde frågar om Margauxs människosyn, som blivit ifrågasatt efter händelsen, svarar hon: “Jag vet ju vem jag är, och ingen annan kan bestämma vem jag är eller inte, och jag vet vad jag är för typ av person. Jag skulle aldrig vilja skada någon annan.”

Läs även: Jacob Liebermann förklarar varför han och Margaux Dietz visar upp sonen på Toutube.

Foto: TV4

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!