instagram facebook pinterest youtube twitter mail sms whatsapp
noje

Matig och frasig sötpotatisvåffla med fetaoströra

Av: Metro Mode

Här kommer ett jättebra brunchrecept som består av en liten matigare våffla gjord på sötpotatis med krämig fetaostkräm, finhackad rödlök och krispig ruccola. Passar till frukost, lunch, middag och i form av snittar!

Annons

Foto: Cassandra/Metro Mode

 

Du behöver:

1 stor sötpotatis

3 dl havregryn

2 ägg

1 dl mjölk

1 msk kokosolja

2 tsk bakpulver

½ dl rismjöl

0,5 tsk salt

Gör så här:

1. Riv en stor sötpotatis grovt.

2. Blanda samtliga ingredienser till en smet.

3. Klicka i lite smör i våffeljärnet och grädda tills våfflorna fått fin färg och blivit frasiga.

Fetaoströra:

50 g fetaost

1 dl crème fraiche/gräddfil eller kesella.

Förslag på smaksättning: Chili, färska örter, vitlök eller liknande.

Gör så här:

1. Stampa fetaost med en gaffel eller kör i en mixer och häll över crème fraiche, gräddfil

eller kesella.

2. Smaksätt med det du gillar.

3. Toppa med rucola, spenat och finhackad rödlök.

Annons
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta. Läs mer Jag förstår