Matig och frasig sötpotatisvåffla med fetaoströra
Här kommer ett jättebra brunchrecept som består av en liten matigare våffla gjord på sötpotatis med krämig fetaostkräm, finhackad rödlök och krispig ruccola. Passar till frukost, lunch, middag och i form av snittar!
Foto: Cassandra/Metro Mode
Du behöver:
1 stor sötpotatis
3 dl havregryn
2 ägg
1 dl mjölk
1 msk kokosolja
2 tsk bakpulver
½ dl rismjöl
0,5 tsk salt
Gör så här:
1. Riv en stor sötpotatis grovt.
2. Blanda samtliga ingredienser till en smet.
3. Klicka i lite smör i våffeljärnet och grädda tills våfflorna fått fin färg och blivit frasiga.
Fetaoströra:
50 g fetaost
1 dl crème fraiche/gräddfil eller kesella.
Förslag på smaksättning: Chili, färska örter, vitlök eller liknande.
Gör så här:
1. Stampa fetaost med en gaffel eller kör i en mixer och häll över crème fraiche, gräddfil
eller kesella.
2. Smaksätt med det du gillar.
3. Toppa med rucola, spenat och finhackad rödlök.