Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Maxinne Björk dricker sin egen mens: “Det är rena rama superpillret”

Influencern Maxinne Björk, 28 öppnar upp om sin nya passion tantra i ett uppmärksammat blogginlägg. “Jag förbereder mig på en hel del delade åsikter på detta inlägg, men gillar att dela med mig av min nya livsstil.”  I inlägget skriver Maxinne bland annat att tantran fått henne att göra någonting hon aldrig trodde hon skulle göra – nämligen dricka sin egen mens. 

“Min första kurs inom tantra gick till Indien tidigare detta år. En av de mest chockerande delarna för mig handlade just om kvinnans menstruation. Vilka har inte känt sig trötta, hängiga och helt miserabla under tiden då vi har vår mens? Jag tror att i princip alla kvinnor i världen kan känna igen sig i det. Som tantrisk kvinna så lever man efter en livsstil som gör att vi vill blöda så lite som möjligt för att slippa förlora så mycket energi som möjligt.”

Maxinne menar att det går att påverka sin blödning genom en viss typ av kost, träning och mind set.

“Målet är inte att sluta blöda helt men att försöka minska blödningen så mycket som möjligt. Innan jag började leva efter den här livsstilen så hade jag mens i kanske sex – sju dagar. Nu efter några månader så blöder jag i ca tre dagar, ibland endast två. Jag såg en stor skillnad förra gången jag hade mens då jag struntade i alla riktlinjer och drack vin alla dagarna under mensen – då blödde jag som aldrig förr.”

Nu till rubriken. “När de på min första kurs berättade att tantriska kvinnor även dricker sin mens var min reaktion inte alls så öppen. Jag kände väl att tantra absolut var för mig, men att det där kanske var att dra det lite för långt. Men nu står jag här, ca åtta månader senare och även jag dricker min mens. Det är 30 gånger mer järn i mensblodet än i blodet i venerna, ca sju gånger med calcium och en hög koncentration av kvinnliga hormoner. Även kolesterol, lipider och stora mängder lecitin, alkaliska laktater, natriumbikarbonat, vitamin. Ni hör ju – en kvinnas mens är rena rama superpillret.”

Maxinne skriver att det är ett måste att använda en menskopp och att det endast går att dricka blodet färskt, under de första dagarna av mensen. När blodet blir lite brunare i färgen så bör man undvika det. Maxinne själv dricker ännu inte sitt blod direkt ur menskoppen utan blandar ut det med en kopp te.

Här kan du läsa hela inlägget kring Maxinnes val att dricka sitt eget mensblod >> 

Foto & källa: Devote.se/Maxinne

 

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!