Nöje

Mia Skäringer Lázár om publikrekordet i Globen: “In your Face grabbar”

Mia Skäringer Lázárs show “Avig Maria – No more fucks to give” har slagit publikrekord i Globen. I ett inlägg på Instagram uttrycker Mia Skäringer sina känslor om succén.

Foto: Instagram/@miaskaringerlazar, Karin Törnblom/TT

Föreställningen “Avig Maria – No more fucks to give” har varit utsåld hela fem gånger i Ericsson Globe. Här snackar vi inte bara succé utan även nytt rekord för Globen. I ett Instagram-inlägg öppnar Mia Skäringer upp sig om sina tankar och känslor kring succén.

– Jag har skrivit böcker som jag sedan omvandlat till föreställningar. 3 stycken nu. Jag har övat mig på den här stunden i hela mitt liv. Jobbat arslet av mig. Jag har inte bara skapat mitt eget material utan även mitt eget utrymme. Min egen scen.

Hon berättar också för sina följare att hon varken skrutit om sin väg eller fjäskat för branschen. Och nu i efterhand är hon som mest stolt över att hon vågade göra det som passade henne – utifrån den hon är.

– Jag avstod från att simma medströms i ankdammen, för att jag helt enkelt är jävligt ointresserad. För att jag inte mår bra där. Det var ingen medveten strategi. Handlade mest om överlevnad. Och rädslan för att tappa bort sig själv. Social fobi och bipolaritet. Ett behov att att få vara ifred. Och med min familj. I efterhand är det kanske det jag är mest stolt över i hela min karriär. Att jag vågade göra det som passade mig utifrån den människa jag är och det jag trodde på.

Hon avslutar inlägget med ett starkt budskap.

– Så faktiskt; In your Face grabbar. Det är jag, Metallica, Eminem och Kent. Alla ni som är så intresserade av försäljningssiffror. Som räknat om och förbi. Förenklat och förklarat min framgång. Reducerat mig till en ”kvinnlig komiker” som hade tur i tiden. Vi har ett nytt resultat. Jag klarade mig fint utan ryggdunk. Utan att någonsin tänka på att jag är kvinna.

Stort grattis till publikrekordet säger vi till Mia Skäringer Lázár! 

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Jag har ägnat mitt liv åt teater sedan jag var fem år. Rest Sverige runt med teatersällskap. Spelat ren, röven på häst, liten arg tant, häxa, fjäril, sten. Turnerat som assistent åt en trollkarl, fått dispans från skolan att medverka i vuxenrevyer. Jag har jobbat med radio i många år, improviserat fram karaktärer i små trånga utrymmen på Sveriges radio. Karaktärer som sedan blivit tv, till serier jag också skrivit. Jag har jobbat med ståuppkomik i flera år. Suttit i norra brunns kök och väntat på att få värma upp innan de självgoda gubbarna. Blivit klappad på huvudet. Rest till fyllehålor jag inte trodde jag skulle komma levande ifrån. Skämtat och lämnat ut mig själv. Ibland till människor som lika gärna hade kunnat sätta scatman på repeat. Som spytt över tallriken redan innan jag soundcheckat. Som fisit i microfonen. Jag har skrivit böcker som jag sedan omvandlat till föreställningar. 3 stycken nu. Jag har övat mig på den här stunden i hela mitt liv. Jobbat arslet av mig. Jag har inte bara skapat mitt eget matreal utan även mitt eget utrymme. Min egen scen. Nej, jag har kanske inte skrutit så jävla mycket. Och definitivt inte fjäskat för branchen. Inte haft några fancy kändis premiärer. Jag släppte klungan. Avstod från att simma medströms i ankdammen, för att jag helt enkelt är jävligt ointresserad. För att jag inte mår bra där. Det var ingen medveten strategi. Handlade mest om överlevnad. Och rädslan för att tappa bort sig själv. Social fobi och bipolaritet. Ett behov att att få vara ifred. Och med min familj. I efterhand är det kanske det jag är mest stolt över i hela min karriär. Att jag vågade göra det som passade mig utifrån den människa jag är och det jag trodde på. Och att det just är den kompromisslösheten som tagit mig ut på den här spetsen. Så faktiskt; In your Face grabbar. Det är jag, Metallica, Eminem och Kent. Alla ni som är så intresserade av försäljningssiffror. Som räknat om och förbi. Förenklat och förklarat min framgång. Reducerat mig till en ”kvinnlig komiker” som hade tur i tiden. Vi har ett nytt resultat. Jag klarade mig fint utan ryggdunk. Utan att någonsin tänka på att jag är kvinna. #haregötthäääj #nuskryterviikapposs #5utsåldagloben

Ett inlägg delat av Mia Skäringer Lázár (@miaskaringerlazar)

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!