Nöje

Så planerar ni en semester som tänder gnistan på nytt

Går din relation på tomgång? Så här kan du och din partner hitta tillbaka till varandra – med hjälp av en romantisk semester!

Foto: Unsplash

Det är inte alltid lätt att behålla gnistan i en relation mitt i vardagens alla måsten. Därför är en semester det perfekta tillfället att komma ur gamla hjulspår och stärka relationen på nytt. Här är några experttips på hur ni lyckas med just detta!

Njut av att planera resan

Att planera en semester är en del av nöjet, särskilt om ni gör det ihop! Ta er tid att botanisera bland olika destinationer och drömmiga hotell.

Gör tid för avslappning

På tal om planering, undvik ett späckat schema som bara gör er stressade. Se istället till att resan blir en härlig, avslappnande upplevelse då ni får tid att vara närvarande och njuta av varandras sällskap. Ju mer närvarande ni är i stunden, desto större är chansen att resan blir ett härligt, gemensamt minne som ökar er känsla av samhörighet.

Släpp prestationsångesten

Det är lätt att semestern gör att vi känner pressen att ha perfekt sex, något som lätt leder till prestationsångest och besvikelse. Försök istället fokusera på att vara intim på andra sätt, som att kyssas utan att det behöver leda till sex.

Lägg undan telefonen

När hade du och din partner senast ett samtal där ni verkligen lyssnade på varandra? Lägg undan mobilerna och ge er ut med bara varandra som sällskap. Ställ frågor till din partner och försök att verkligen ta in det hen säger. Kanske lär ni er något nytt om varandra? Om ni behöver tips på frågor att ställa hittar ni det här!

Påminn er själva om varför ni föll för varandra

Tänkt tillbaka på er första tid tillsammans och det som gjorde att ni förälskade er i varandra. Hur träffades ni? Vad var era första intryck av varandra?

Fundera också på om det finns några aktiviteter som ni kan prova på under semestern för att lyfta fram de egenskaper som ni först föll för hos varandra. Om du till exempel föll för din partners intellektuella sida kanske ni kan besöka en charmig bokhandel, och om hen föll för din äventyrliga personlighet kan ni prova på någon pulshöjande sport.

Källa: NBC

Foto: Unsplash

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!