Nöje

Nu kan du bli elev på Hogwarts på riktigt – trailern till det nya Harry Potter-mobilspelet är ren magi

Är du en av dem som fortfarande längtar efter att en uggla ska komma med ditt brev till Hogwarts? Nu kan din dröm äntligen bli sann. Snart lanseras nämligen spelet “Harry Potter: Hogwarts Mystery” till mobilen och av trailern att döma kommer det kännas precis som att du är en elev på Hogwarts.

Foto: Jerry Watson / Warner Bros

Det nya mobilspelet “Harry Potter: Hogwarts Mystery” är ett rollspel där du får uppleva Harry Potters magiska värld på nära håll. Du får bestämma hur din spelare ska se ut, om du är en häxa eller trollkarl och sen är det bara att börja upptäcka.

Väl inne i Hogwarts börjar din första dag och ska självklart bli insorterad i ett av de fyra olika husen. I trailern får vi se några välkända ansikten som professor Snape, professor Macgonagall, professor Sprout och professor Flitwick, elevhemsföreståndarna för de fyra husen. Även Dumbledore och allas vår favorit Hagrid finns med i trailern (vi sa ju att det kommer kännas som att du är en riktig elev).

Förutom att bli insorterad i ditt hus och gå runt på Hogwarts så kommer spelet gå ut på att du ska lära dig olika trollformler, trolldrycker och skapa relationer. Det ska vara som en riktig skolgång på Hogwarts. Tillskillnad från böckerna som utspelar sig på 90-talet, utspelar sig spelet på 80-talet och en viss Bill Weasly dyker även upp i spelet.

Spelet är äntligen här och finns tillgäng via Google Play och App store. Förutom att vi har detta spel att se framemot så kommer även Harry Potter-Go: Wizards unite att lanseras under 2018.

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!