instagram facebook pinterest youtube twitter mail sms whatsapp
noje

Nu kommer rosa choklad – och vi säger bara, JA tack!

Av:

Varför äta brun eller vit choklad när man kan äta rosa choklad? (Så mycket finare till Instagram-feeden också…)

Foto Pierre Pavot / imageBROKER/REX/Shutterstock

Världens största chokladproducent, Barry Callebaut AG, har tagit fram en helt ny typ av choklad – i en rosatonad nyans. Den har en högre kakaohalt än vit choklad och innehåller inga tillsatta färgämnen eller tillsatser. I stället handlar det om ett nytt sätt att hantera de röda kakaobönorna så att de behåller en röd färg och en naturlig bärsmak.

Vi blir dock tvungna att gå omkring med ha begäret ett tag. Innan den rosa chokladen kan ta plats i godishyllorna måste den godkännas som livsmedel, vilket tillverkarna tror kan ta ungefär ett år.

Källa Eater

Annons
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta. Läs mer Jag förstår