Nöje

Nyårslöften som ger dig ett bättre kärleksliv

I takt med att lusten att ta tag i det nya året ökar, både när det gäller hälsa och nöjen, är det viktigt att inte glömma sitt kärleksliv. Oavsett om du är singel eller i en långvarig relation finns det vissa nyårslöften som kan hjälpa dig att bli en bättre partner, vän och medmänniska under det nya året.

Foto: Unsplash

Under januari råder högsäsong såväl för gym som för dejtingsajter. Många längtar efter en nystart och kanske finns det även behov av det i långvariga relationer? Nedan listar vi nyårslöften som ger dig ett bättre kärleksliv, oavsett om du är singel eller i en relation!

Var en god lyssnare

Fundera över hur du är som lyssnare. Människor tycker om att känna sig sedda och ett bra sätt att få andra att må bra är att lyssna och kunna vissa ett genuint intresse. Om du märker att du ofta fokuserar på dig själv kan du försöka ta ett steg tillbaka och fundera på hur du ska göra för att bli en bättre samtalspartner. Som första steg kan du börja med att ställa motfrågor och lägga ifrån dig telefonen. Kommunikationen är nyckeln till en lyckad relation!

Ta inte andra för givet

Det är lätt att börja ta saker för givet, inte minst din partner. Försök ändra ditt synsätt och att dagligen känna tacksamhet för din partner eller andra nära relationer. Lyft fram för dig själv hur de berikar ditt liv och se till att göra detsamma tillbaka.

Ha regelbundna dejter

Även om du är i ett förhållande är det en smart knep att hålla dejtandet vid liv, på så sätt kan ni fortsätta bygga upp spänning och attraktion mellan varandra med ett enkelt medel. Är du singel så kan du också försöka satsa på att våga ge dig ut i dejtinglivet, plötsligt händer det!

Ställ höga (och rimliga) krav

Ställ höga krav på dig själv och din relation, men försök samtidig vara rimlig. Olikheter kan vara positiva och det är viktigt att ha överseende. Däremot kan det vara en fördel att vara flexibel och öppensinnad, så länge ni båda får varandra att må bra. Det är aldrig okej att bli illa behandlad, märker du såna varningstecken måste du ta dem på allvar.

Visa empati mot din omvärld

Försök att se saker ur andras perspektiv. Ta hänsyn till varandra och ansträng er för att förstå varandra. Det gäller såklart er båda, en relation bygger på förtroende och jämställdhet.

Var ärlig

Ärlighet är grundbulten i en välfungerande relation. Känner ni inte tillit till varandra är det svårt att få relationen att fungera. Berätta hur du känner och försök att inte agera passiv-aggressivt.

Källa: Edarling

Foto: Unsplash

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!