instagram facebook pinterest youtube twitter mail sms whatsapp
noje

Nyttig, glutenfri brownie – Ida Wargs recept

Av: Metro Mode

Här bjuder vi på Ida Wargs sjukt goda glutenfria veganska brownies. Väldigt enkla att slänga ihop!

Foto: Ida Warg/Metro Mode

Ingredienser: 

200 g vegansk mörk choklad (funkar även med vanlig bakchoklad)

5 msk kokosolja

2,3 dl mandel mjölk (eller valfri mjölk)

170 g glutenfritt havremjöl

1 tsk bakpulver

3,5 tsk kakao

2 dl kokossocker

1 tsk vaniljpulver

en nypa havssalt

Pecan nötter

Gör så här:

Blanda alla torra ingredienser utom nötter i en bunke och blanda om. Smält sedan kokosolja i en kastrull och lägg efter det ner 150g av chokladen och smält. Kokosoljan gör att chokladen ej bränns fast. Blanda sedan ner kokosolja, choklad och mjölk i de torra ingredienserna och blanda om. Hacka önskad mängd nötter och resten av chokladen och blanda ner. Smörj en ugnsform och häll ner smeten och toppa med lite nötter. Grädda i ugnen på 175 grader i 20-23 min.

Annons
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta. Läs mer Jag förstår