Artikeln innehåller annonslänkar
Nöje

3 otroliga originalproduktioner på Netflix att se fram emot 2021

Varje år släpper Netflix filmer och serier som skapats för streamingtjänsten, vissa bättre än andra. Det finns dock några vi har väldigt höga förväntningar på som kommer att släppas i år – två av dem kan du se här i Sverige redan inom ett par veckor!

Foto: Netflix, Getty

Läs också: Här är de 5 mest streamade serierna på Netflix någonsin

Vogue har listat de mest hajpade originalproduktionerna som släpps på Netflix under 2021 – nedan hittar du de vi längtar efter att få se!

1. Malcolm & Marie (5 februari 2021)

Foto: Netflix

Grattis – snart kan du se Emmyvinnaren och världsstjärnan Zendaya i en originalproduktion på Netflix! Filmen Malcolm & Marie spelades in under två veckor mitt under lockdown och innehåller endast Zendaya och hennes motspelare John David Washington. I filmen spelar han en filmskapare och Zendaya hans flickvän, och vi får följa med dem under en kväll i deras liv då de kommer hem från en filmpremiär och pratar om kärleksrelationer i det förflutna.

Enligt Vogue ryktas det om att Malcolm & Marie påminner om den hyllade filmen Marriage Story, och regisserar gör Sam Levinson som också ligger bakom Euphoria som Zendaya prisades för. Med andra ord finns det mycket lovande med denna film, som dessutom är filmad i svartvitt!

2. The White Tiger (22 januari 2021)

Foto: Netflix

Priyanka Chopra Jonas spelar en av huvudrollerna i den här tolkningen av den bästsäljande boken som på svenska heter Den vita tigern. I filmen får vi följa Balram Halwai (spelad av Adarsh Gourav) som tränats till att tjäna överklassen i ett Indien som fortfarande har ett starkt dominerande kastsystem. Han börjar jobba för Priyanka Chopras rollfigur Pinky och hennes man, men inser efter en omskakande händelse hur långt de är beredda att gå för att rädda sig själv på hans bekostnad – och bestämmer sig för att stå upp mot systemet.

Filmen regisseras av Ramin Bahrani som är god vän med författaren Aravind Adiga som skrev boken Den vita tigern – och till och med dedikerade den till just Bahrani. Vi längtar efter att se den här filmen, som det redan har börjat viskas om Oscars-nomineringar kring!

3. Blonde (förväntas släppas någon gång under 2021)

 

Författaren Joyce Carol Oates fiktiva bok om Marilyn Monroe, Blonde, har varit en stor favorit hos många sedan den släpptes 1999. Med andra ord är förväntningarna höga på den här filmversionen med Ana de Armas, som bland annat har nominerats till en Golden Globe för sin huvudroll i Knives Out, i huvudrollen. Blonde regisseras av Andrew Dominik och författaren själv tycker att det minst sagt ser lovande ut:

– Jag har sett en grovklippt version av Andrew Dominicks tolkning och det är en är häpnadsväckande, briljant, väldigt upprörande och kanske mest förvånande en fullkomligt feministisk tolkning… inte säker på att någon manlig regissör någonsin har åstadkommit något liknande, har Joyce Carol Oates tweetat.

Vi längtar!

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!