Nöje

Oscarsgalans värd Jimmy Kimmel vill inte ta upp #metoo: “Jag vill inte förstöra för de nominerade”

Nu på söndag är det dags för årets Oscarsgala och det är återigen talkshow-värden Jimmy Kimmel som är konferencier. Trots den senaste tidens fokus på både #metoo och #timesup planerar Kimmel att inte ta upp initiativet på galan. Anledningen? Han vill inte förstöra glädjen för dem som är nominerade.

Foto: Getty Images/Kevin Winter 

På den senaste tidens stora filmgalor i både USA och Sverige har initiativet #metoo och #timesup uppmärksammats genom både protester och tal, men även genom att stjärnorna burit svarta kläder som en symbol för att sitt stöd. Med tanke på att Oscarsgalan är galan med stort G och visas världen över, är förväntningarna höga på att engagemanget kommer vara ännu större. Galans värd, Jimmy Kimmel, planerar dock inte att lyfta initiativet. Detta trots att han annars gärna luftar sina åsikter om viktiga och starka ämnen i sin egna talkshow Jimmy Kimmel Live.

Det var i en intervju med ABC News som Kimmel berättade att han inte tänker prata om initiativet. Han förklarade det med att galan har ett annat syfte.

– Grejen är den: Denna show handlar inte om att återuppleva människors sexuella övergrepp. Det är en prisutdelning för människor som har drömt om att kanske vinna en Oscar i hela deras liv. Och det sista jag vill göra är att förstöra det för någon som är nominerad för bästa skådespelerska, biroll, regissör eller filmfotograf eller vad som helst genom att göra det otrevligt. Jag kommer inte kunna att stoppa något dåligt beteende med mina skämt, säger Kimmel i intervjun.

Källa: Glamour

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!