Nöje

#Tystnadtagning – Skådespelerskorna protesterade under Guldbaggegalan

Under gårdagens Guldbaggegala tog flera svenska skådespelerskor tillfället i akt att stötta initiativet #tystnadtagning genom att klä sig i svart. På röda mattan hölls en protest och mitt under galan samlades plötsligt ett flertal kvinnor på scenen för att göra sina röster hörda.

Foto: IBL

Igår kväll hölls Guldbaggegalan och precis som under Golden Globe-galan var det många som valt att klä sig i svart för att visa sitt stöd för kvinnors rättigheter. Redan på röda mattan hölls en protest som inleddes med att en grupp kvinnor gick längs röda mattan trummandes på stora trummor. Efter följde skådespelerskorna som gick på led och höll varandra i handen. Ett flertal hade även #tystnadtagning tryckt på sina tröjor. Eva Röse delade händelsen på sin Instagram.

MÄKTET. Del 1. #tystnadtagning#guldbaggen #sisters#redcarpet

Ett inlägg delat av Eva Röse Offentlig (@missevarose)

Under själva galan var det ett femtiotal skådespelerskor som reste sig upp och klev upp på scenen. Mia Skäringer var en av de kvinnor som först ställde sig vid mikrofonen och höll ett tal där hon pratade om jämlikhetens långsamma utveckling.

— Vi vill gärna ta nästa steg, men det finns de som säger att vi har gått för långt, säger Skäringer i sitt tal.

Publiken hyllade manifestationen genom stående ovationer och även på sociala medier lyfts kvinnornas starka initiativ.

Rickard Söderberg som var prisutdelaren som kom upp på scen efter manifestationen kommenterade händelsen och visade sitt stöd.

– Det vi just fick vara med om var någonting stort.

Efter galan la Mia Skäringer upp en bild på Instagram där hon tackade alla de kvinnor som deltagit i manifestationen under kvällen.

Källa: Expressen

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!