instagram facebook pinterest youtube twitter mail sms whatsapp
noje

Över hälften av svenskarna har en ökad aptit för äventyrsresor efter pandemin – tips på hotell för äventyraren!

Av: Metro Mode

För inte så länge sedan var äventyrssemestrar främst för de allra tuffaste, med veckolånga vandringar utan tillgång till dusch och sovandes på ett tunt liggunderlag. Efter pandemin verkar det däremot som att allt fler är sugna att ge sig ut på den här typen av semester, data visar att mer än var tredje svensk är mer benägen att åka på äventyrssemester i år jämfört med tidigare år.

Men trots att de vill ha en semester som får fart på adrenalinet, vill svenskarna inte kompromissa med komforten. Hela 76 % säger att de gillar att utforska och vara äventyrliga men att de mycket hellre vill sova i en riktig säng i slutet av dagen. De kräsna äventyrarna/camparna har även sagt att tillgång till en toalett, rent vatten och en bekväm säng är de viktigaste bekvämligheterna för äventyrsresor. Välkommen till den glamorösa äventyrarens år! 

Den ökade aptiten för äventyrsresor är tydlig även på Hotels.coms hemsida. Det har skett en stor ökning av nordiska sökningar efter mer ovanliga typer av utomhusfastigheter, inklusive husbåtar, campingplatser och vandrarhem.

Upp och hoppa

Två år av begränsad rörelse har gjort den resande själen redo och sugen på äventyr. Därför kommer det kanske inte som en överraskning att det äventyr som svenskarna helst vill åka på är en vandringsresa, följt av en safariutflykt och dykning/snorkling framför skidåkning eller snowboard.

Alla förtjänar ett bra äventyr, oavsett om det är bergsvandring, motorsport eller en klättringsexpedition. Frågar man svenskarna är det bästa med att åka på äventyrsresa den friska luften och att vara utomhus, att vara aktiv, och se något nytt varje dag. Många gillar också att de får utmana sig själva.

Hotels.com listar några av de bästa hotellen för den nya glamorösa äventyraren:

Annons
Annons
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta. Läs mer Jag förstår