Nöje

Padelhysteri på Blocket – årets begagnade julklapp

Det senaste året har padelbanorna ökat i snabb takt och så har även antalet annonser inom padel på Blocket. Jämfört med samma period förra året har antalet annonser ökat med 79 procent. Nedan listar vi också vilka julklappar som varit årets begagnade julklapp de senaste åren!

Var tredje svensk kan tänka sig att få eller ge bort ett padelracket i julklapp enligt en undersökning Kantar Sifo har gjort på uppdrag av Blocket. Årets begagnade julklapp 2021 är därför padelprylar.

Padelbanetätaste landet i världen

Svenskarna säljer allt från racketar till padelskor och väskor, föga förvånande med tanke på det explosionsartade intresset för sporten det senaste året. Vid årsskiftet räknar Svenska Padelförbundet med att det kommer att finnas mellan 3500 och 4000 padelbanor i landet vilket gör Sverige till det padelbanetätaste landet i hela världen.

Spelar helst med Zlatan

När svenskarna fick svara på vilken kändis de helst hade spelat med var svaret Zlatan Ibrahimovic, tätt följt av Björn Borg på andra plats, kungen på tredjeplats och Leif GW Persson och Pernilla Wahlgren fick dela på femteplatsen. Kriterierna för årets begagnade julklapp är att produkten ska ha ett väsentligt andrahandsvärde och vara efterfrågad bland människor som handlar begagnat. Produkten ska ha väckt ett stort intresse under året och att den därför ligger i tiden och den ska också finna på andrahandsmarknaden i stor eller ökad omfattning.

Årets begagnade julklapp genom åren

2021: Padelprylar

2020: Sällskapsspelet

2019: Leksaken

2018: Hemmaodling

2017: Vandringsutrustning

2016: Gamingprylen

2015: LEGO

Läs även:

Årets julklapp 2021 – evenemangbiljetten!

En klimatsmart jul – det här är årets begagnade julklapp.

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!