Nöje

Prins Harry och Meghan har fått en dotter – Lilibet Diana

Prins Harry och Meghan välkomnade sitt andra barn under fredagen, 4 juni, i Santa Barbara där paret numera är bosatta. Dottern har fått namnet Lilibet “Lili” Diana och det är en hyllning till drottning Elizabeth och prinsessan Diana.

Foto: Instagram @misanharriman

”Det är med stor glädje prins Harry och Meghan, hertiginnan och hertigen av Sussex, välkomnar deras dotter, Lilibet ‘Lili’ Diana Mountbatten-Windsor, till världen.”

“Lilibet” är det smeknamn drottning Elizabeth kallas av sin familj, och mellannamnet Diana kommer från prins Harrys mamma, prinsessan Diana som omkom i en bilolycka 1997.

Meghan födde på Cottage Hospital i Santa Barbara, Kalifornien, och Lilibet såg världens ljus kl 11.40 fredagen den 4 juni. Hon vägde 3,5 kg.

Paret har sedan tidigare sonen Archie, som föddes den 6 maj 2019 i London.

Prins Harry och Meghan gifte sig i maj 2018 och i januari i fjol beslutade sig paret för att flytta till USA.

I mars i år gav Meghan och Harry den omtalade intervjun med Oprah Winfrey och det var även då paret avslöjade könet på det väntade barnet.

Kungafamiljen är mycket glada över Lilibets ankomst och prins William och Kate Middleton och det officiella kontot för kungafamiljen har delat lyckönskningar på sociala medier. Lilibet är drottning Elizabeths 11e barnbarn.

Läs även:

Meghan och Harry – 12 saker vi lärde oss från intervjun.

Prins Harry valde att lämna det kungliga livet eftersom brittisk press förstörde hans mentala hälsa.

Nästa bild

Foto: Instagram @misanharriman

Nästa bild

Foto: Instagram @misanharriman

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!