Nöje

Prinsparet släpper “Handbok för nätföräldrar” – hjälper föräldrar att samtala med sina barn

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia släpper nu boken “Handbok för nätföräldrar”. Den ska hjälpa föräldrar att kunna samtala med sina barn om deras upplevelser i den digitala sfären. 

Foto: Fredrik Sandberg/TT, Instagram/@prinsparet

Under förra veckan skickades prinsparets bok “Handbok för nätföräldrar” ut till alla hushåll med barn födda 2009. Boken som är i samarbete med BRIS fungerar som en handbok för föräldrar med barn som befinner sig ute på nätet. Många barn tror att vuxna inte förstår nätet och väljer därför till exempel att inte berätta om något jobbigt händer.

– Att bidra till ett tryggare och schystare internet är en stor utmaning. Det är så mycket hos barn och unga som påverkas av vardagen på nätet. Prins Carl Philip och jag känner ett stort engagemang i den här frågan och vi hoppas att boken kan stötta många nätföräldrar i samtalen med sina barn om deras nätvardag, berättar prinsessan Sofia.

Den kommer att innehålla barn och ungas egna nätupplevelser, men även tips och råd från kuratorer om hur föräldrar bättre kan förstå livet som deras barn lever på nätet. Prinsessan Sofia berättade i P4 Extra att det är en bok som hon själv lär ha nytta av när prinsparets söner blir äldre.

– Trots att jag är den första generationen som faktiskt är uppvuxen med internet så går det så otroligt snabbt att jag kan känna en oro kring vad de kommer att uppleva. Jag har personligen en lite sämre erfarenhet under livet av just internet, så jag kände att det här är en handbok som jag själv vill ha.

Källa: Aftonbladet

Läs också: Prinsessan Madeleine ger ut barnbok: “Vill visa hur viktigt det är att stå upp för sig själv”

 

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!