Vegetarisk ramen med svamp och grönkål
Här bjuder vi på ett klassisk recept på ramen med svamp, sesam och miso. Underbart gott med miso och sesam som bas – det är så smakrikt och går enkelt att göra på det som finns i kylskåpet.
I detta goda vegetariska recept används bland annat svamp, grönkål och morot. Finns det något godare än en varm soppa att värma sig med i väntan på våren?
Vegetarisk ramen
Vegetarisk ramen
2 portioner
Buljong:
1,5 liter vatten
1 tärning grönsaksbuljong eller lantbuljong
ca 4 cm färsk ingefära
1/2 röd chili
2 vitlöksklyftor
Koka upp vatten med buljong, ingefära, chili och vitlök. Låt puttra minst 15 minuter men gärna mer så alla smakerna sätter sig.
Grönt och kryddor:
100 g nudlar, Anja använde fullkornsnudlar från Kung Markatta
100 g shiitakesvamp
100 g champinjoner
100 g böngroddar
3 msk japansk soja
3 blad grönkål
1 morot
1 msk rapsolja
1 msk sesamolja
1 msk vit misopasta
Topping:
koriander
svarta sesamfrön
Gör så här:
Hacka svampen i stora bitar och stek gyllenbrun och mjuk i rapsolja. Sila buljongen när den är klar och häll tillbaka i kastrullen. Koka upp och tillsätt soja och sesamolja. Tillsätt nudlarna i buljongen och låt det koka enligt anvisning på paketet, cirka 4 minuter. Ta kastrullen från värmen och tillsätt hackad salladslök, böngroddar och misopasta.
Toppa med koriander och sesamfrön. Njut!