Smakrik auberginegratäng – Melanzane alla pizzaiola
Det här receptet på en simpel auberginegratäng har totalt 6.5 miljoner visningar – och vi kan förstå varför. Spana in det smarriga receptet nedan!
Melanzane alla pizzaiola är en italiensk vegetarisk gratäng med aubergine, tomatsås, mozzarella och parmesan.
Sebastian Fitarau är en personlig kock som delar med sig av enkla italienska recept för sina nästan 280 tusen följare på Instagram. I det här receptet har han gjort en simpel, vegetarisk auberginegratäng som går att tillaga på nolltid.
Spana in receptet nedan!
Melanzane alla pizzaiola
Du behöver:
2 auberginer
400 g tomatsås
1 vitlöksklyfta
125 g mozzarella
torkad oregano
Salt och peppar efter smak
Extra virgin olivolja efter smak
En näve riven parmesan
Gör så här:
Skala auberginerna och skär dem i tunna skivor på längden. Placera dem i lager i ett durkslag och varva dem med grovt salt och låt dem vila i 1 timme. Efter denna tid, skölj och pressa dem mycket väl.
Grilla dem på båda sidor, vänd dem med en tång och ställ åt sidan.
Skär vitlöken i hälften och gröp ur kärnan och stek sedan i oljan. Tillsätt tomatpurén, salt och peppar och låt koka i ca 15 minuter. Lägg nu till aubergineskivorna en i taget och täck dem väl med tomatsåsen.
Tillsätt handriven mozzarella, torkad oregano och en generös näve riven parmesanost. Täck över och fortsätt koka under den tid som krävs för att smälta mozzarellan. Servera omedelbart!