Smakrik blomkålsstek med ost
Är du på jakt efter ett härligt vegetariskt alternativ med massa goda smaker? Satsa på en smakrik blomkålsstek som tillagas i ugnen med härlig ost!
En härligt gyllenbrunt gräddad blomkålsstek är ett perfekt alternativ för den som vill ha en smakrik vegetarisk “stek”. Spana in det härliga receptet nedan, med smak av parmesan och persilja!
@hungryhappens Cheesy Cauliflower ‘Steaks’ (easy recipe is on my site: HungryHappens.Net) ♬ original sound – HUNGRY HAPPENS
Blomkålsstek
Du behöver
1/2 dl olivolja
2 msk parmesanost, riven
1/2 tsk lökpulver
1/2 tsk vitlökspulver
1/2 tsk paprika
1 blomkålshuvud
1 dl strimlad mozzarellaost
salt och peppar efter smak
valfritt: färsk persilja garnering
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader och klä en plåt med bakplåtspapper.
Blanda olja, riven parmesan, alla kryddor samt salt och peppar i en liten skål.
Ta bort bladen från botten av din blomkål och låt stjälken sitta kvar. Dela blomkålen på mitten.
Skär sedan de två delarna på mitten för att skapa dina “biffar”. Överför dem till din bakplåt och pensla såsen med oljan överallt (överst, botten och sidorna).
Grädda i ugnen i ungefär 20 minuter tills stjälken är mjuk och gyllenbrun. För air fryer gäller ca 15 minuter för airfryer (vänd halvvägs)
Ta ut blomkålen ur ugnen och strö över den rivna osten. Sätt tillbaka i ugnen tills osten är smält.
Klart!