Här bjuder vi på Cassandras smarriga recept på browniecupcakes med rostade cashewnötter toppade med krämig maräng.
Du behöver:
Brownie cupcakes
200 g cashewnötter
175 g smör
1,5 dl strösocker
1,5 dl ljust muscovadosocker
1,4 dl kakao
0,5 dl ljus sirap
1 nypa salt
3 st ägg
1,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
100 g mörk kvalitetschoklad, 70 %
Gör så här:
Brownie cupcakes
Sätt ugnen på 200 grader.
Rosta cashewnötter gyllene i mitten av ugnen 5–10 minuter. Gnugga bort det mesta av skalen på nötterna med hjälp av en ren kökshandduk.
Vispa smör och båda sockersorterna vitt och krämigt.
Rör ner kakao, sirap och salt.
Vispa ner ett ägg i taget och vänd till sist ner vetemjöl och nötter blandat med bakpulver i smeten.
Hacka choklad och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten) och blanda ner i smeten.
Placera ut muffinsformar i en muffinsplåt och fyll dem 2/3 med browniesmet.
Sänk ugnstemperaturen till 175 grader och grädda dina brownie cupcakes i mitten av ugnen i 15–20 minuter.
Marängtopping
6 st äggvitor, ekologiska
8.5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 st citron, saften
Gör så här:
Blanda äggvitor, strösocker, vaniljsocker och saft av citron i en rostfri bunke.
Sätt bunken i ett vattenbad (över kokande vatten).
Rör först tills sockerkristallerna smält sedan vispa sedan till en fluffig maräng och tills det blir tydliga spår efter vispen. Marängen ska ha uppnått cirka 65 grader.
Ta bort bunken från vattenbadet och fortsätt vispa (i maskin) tills den svalnat helt.
Använd en sprits med en rundtyll och spritsa marängen i toppformade spiraler på cupcakesen. går även bra med sked.
Låt stelna helt i kylen innan de doppas i choklad. Går även bra utan.
Går utmärkt att servera som de är. Gillar du inte maräng så testa med lättvispad grädde och ett par bär på.
Lycka till!