4 härliga recept på daiquiri – fruktigt och fräscht
En daiquiri är alltid ett säkert kort! Nedanför hittar du recepten till 4 varianter på drinken – vilken blir din favorit?
Tänker du att drinken daiquiri är synonymt med frusna jordgubbar, en solig och varm dag och ett högt cocktailglas med sugrör? Då är det dags att tänka om! Strawberry daiquiri är en av våra favoriter, men den klassiska versionen ser faktiskt helt annorlunda ut.
Här nedanför hittar du spännande 4 recept som Bacardi delat med sig av, men det går såklart att använda dig av andra märken på rom – eller varför inte göra en alkoholfri variant?
Fler drink recept hittar du här!
Classic Daiquiri
Ingredienser:
6 cl Bacardi Carta Blanca eller valfri ljus rom
2,5 cl limejuice
1,5 cl sockerlag
Gör så här:
Gör sockerlag genom att värma lika delar vatten och socker tills sockret löst sig. Låt svalna. Skaka alla ingredienser i en cocktailshaker med kub-is. Sila sedan upp i ett cocktailglas.
Fotograf: Shakedrinkrepeat.com
Frozen Strawberry Daiquiri
Ingredienser:
5 cl Bacardi Carta Blanca
3 cl limejuice
3 cl sockerlag
4-5 jordgubbar (medelstora och gärna frysta)
2 dl kub-is
Gör så här:
Häll samtliga ingredienser i en blender i tio sekunder. Garnera med en jordgubbe. Servera i ett högt glas.
Fotograf: littlesunnykitchen.com
Neroli Daiquiri
Neroli Daiquiri
Ingredienser:
3 cl Bacardi Carta Blanca eller valfri ljus rom
3 cl Bacardi Cuatro eller valfri mörk rom
3 cl limejuice
2 cl apelsincordial
2 skvättar Angostura bitter
2 skvättar apelsinblomsvatten
Gör så här:
Apelsincordial gör du genom att blanda 50 cl färskpressad apelsinjuice med 500 gram strösocker. Rör om tills sockret löst sig och kyl i en flaska. Skaka alla ingredienser i en cocktailshaker med kub-is. Sila sedan upp i ett cocktailglas.
Fotograf: Instagram @the_crusty_rim_cocktails
Dry Daiquiri
Ingredienser:
4 cl Bacardi Carta Blanca eller valfri ljus rom
1 cl Martini Bitter eller valfri bitter
3 cl limejuice
2 cl passionsfruktssockerlag
Gör så här:
Gör passionsfruktssockerlag på 8 passionsfrukter och 3 dl socker. Rör runt så att fruktköttet slås sönder och blandas med sockret. Tillsätt 1,5 dl vatten och rör ut det i rumstemperatur. Skaka alla ingredienser i en cocktailshaker med kub-is. Sila sedan upp i ett cocktailglas.
Fotograf: Raphael Stecksén