Enkel grekisk potatissallad
Den här grekiska potatissalladen är den perfekta rätten när du är sugen på något enkelt, snabbt och nyttigt till grillkvällen eller picknicken. Receptet hittar du här!
Denna enkla sallad består av endast en handfull ingredienser men är stor i smaken tack vare färska örter, frisk citron och extra virgin olivolja. Riktigt gott blir det om du lägger till grekiska favoriter som fetaost och oliver – men givetvis fungerar potatissalladen lika bra som den är.
Dessutom passar denna rätt utmärkt till grillkvällen eller picknicken eftersom den inte behöver hållas kyld för att bibehålla sin goda smak. Spana in receptet här nedan!
Grekisk potatissallad
Du behöver
1½ kg potatis – skalade, tvättade och delade i fjärdedelar
1 liten schalottenlök eller rödlök, skalad och skivad
3 salladslökar fint skivade
1 dl extra virgin olivolja
2 matskedar färsk citronsaft – eller mer efter smak
1/2 dl hackad färsk persilja
1/2 dl hackad färsk dill
En nypa torkad oregano (valfritt)
Salt och svartpeppar
Valfria tillägg:
Smulad fetaost till servering
Kalamata oliver
Lite dijonsenap till dressingen
Gör så här
Börja med att tvätta potatisen – om du använder babypotatis, skär den på mitten. Om du använder större potatis, skala och skär den i 6-8 bitar.
Koka potatisen i saltvatten och låt rinna av. Häll lite kallt vatten över potatisen för att stoppa tillagningsprocessen, häll sedan ut vattnet och låt potatisen svalna medan du gör dressingen.
Vispa ihop olivolja, citronsaft och örter, skivad schalottenlök eller rödlök och salladslök i en stor skål.
Tillsätt den varma potatisen och blanda försiktigt. Provsmaka och tillsätt salt enligt smak.
Servera varm eller täck skålen med plastfolie och kyl i 30 minuter innan servering.