Recept: Glutenfria scones med saffran
Här bjuder vi på Hanna Göranssons recept på underbart goda glutenfria scones med saffran! Alldeles mjuka och saftiga – och allra godast när de är varma.
Nybakta scones är en riktig favorit. Nedan hittar du en ljuvligt recept på glutenfria scones med smak av saffran!
Glutenfria scones med saffran
Du behöver: (för 6 scones)
1 dl majsmjöl
1 dl quinoamjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk fiberhusk
1 krm örtsalt
2 msk kokosolja
1/4 krm saffran (ca 0.25g)
2 1/2 dl valfri mjölk, t.ex mandelmjölk
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 C.
Smält kokosoljan tillsammans med mjölken i en kastrull på låg värme.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke och häll i mjölkblandningen. Rör om väl till en jämn. Låt stå 5 minuter.
Dela degen i 6 delar och forma med hjälp av fuktade händer små bullar. Grädda i ca 15 minuter, låt svalna något innan servering.
Ät och njut! Förvara scones som blir över kylt eller i frysen.
Fri från: Gluten, raffinerat socker, merjeriprodukter, ägg, nötter.
Fotograf: Unsplash