Grillad persika och krämig burrata
Burrata och grillade persikor är de huvudsakliga ingredienserna i denna somriga rätt som passar lika bra för sig själv som tillsammans med kex eller rostat bröd. Så här enkelt svänger du ihop säsongens godaste sidorätt!
I denna somriga sidorätt ingår saftiga, lätt grillade persikor i kombination med krämig burrata. Enkelt, snabbt och exotiskt – vad mer kan man begära? Avnjut rätten som den är, alternativt som en sidorätt, eller med rostat bröd eller kex.
Receptet hittar du här nedan.
Grillad persika och krämig burrata
Du behöver:
2 persikor
2 burrata
olivolja
Valfritt: paprikapulver, honung, färsk basilika
Gör så här:
Skär aprikoserna i skivor. Värm upp en grillpanna eller stekpanna till medelvärme och häll i lite olivolja. Tillsätt aprikoserna och tillaga dem i några minuter på vardera sida. Pressa dem lätt ner i pannan så att grillmärken uppstår.
Lägg upp persikorna på en tallrik och tillsätt burratan. Toppa med olivolja, honung och lite färsk basilika samt svartpeppar och paprikapulver. Njut!