Här bjuder vi på recepter på Hanna Göranssons underbart goda hasselnötsbröd! Glutenfritt, Mejerifritt och raffinerat sockerfritt!
Ingredienser:
1 dl hasselnötsmjöl
1 dl teffmjöl
1 dl valfria frön, jag hade solrosfrön, pumpakärnor och sesamfrön
2 tsk bakpulver
1 msk fiberhusk
1 krm salt
1 tsk brödkryddor, kan uteslutas
2 dl valfri vegetabilisk mjölk
2 ägg*
1 msk smält kokosolja
Eventuellt boveteflingor att toppa med
Påläggsförslag:
Kokosolja (läs mer här)
Gurka, paprika, basilika, groddar
Örtsalt
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200C.
- Blanda alla torra ingredienser till brödet. Ha därefter i mjölken, äggen och kokosoljan. Blanda väl till en stabbig smet.
- Häll upp smeten i en 1 1/2 liters brödform som antingen är smord eller med ett bakplåtspapper i. Toppa eventuellt med boveteflingor. Grädda i mitten av ugnen 50-60 min.
- När brödet är färdigt ställer du det åt sidan för att svalna. Under tiden kan du förbereda gröten. Blanda alla ingredienser i en kastrull och koka ihop på medelvärme.
Smaklig måltid!
*Kan ersättas med chiaägg. 1 msk chiafrön blandat med 3 msk vatten = 1 hönsägg.