Recept: Ida Wargs sötpotatis flatbread
Här kommer det magiska recept på Ida Wargs goda sötpotatis flatbread! Receptet är jätte enkelt och passar även de som äter glutenfritt om man gör havremjölet på glutenfria havregryn.
Foto: Ida Warg/Metro Mode
Ingredienser:
2 dl mosad sötpotatis
1 dl bovete mjöl
1 dl havremjöl
Sötpotatis flatbread
Ångkoka sötpotatisen (har du ingen ångkokare så koka vanligt). Låt den sedan svalna lite och mosa den. Blanda bovetemjöl och havremjöl i en bunke och mosa sedan ned sötpotatisen och bearbeta degen tills den är en sammanhängande deg.
Sötpotatis flatbread
Rulla ut degen till en lång korv och gör ca 5-6 st lika stora delar. Rulla dem till bollar och lägg i bunken. Häll sedan havremjöl på din bänk och kavla ut bullen till ett platt bröd.
Sötpotatis flatbread
Stek sedan brödet i en stekpanna. Ida brukar steka först ca 30s på varje sida och sedan några minuter på varje sida tills de bubblat upp och fått en fin yta.
Sötpotatis flatbread
Så här skall de se ut!
Sötpotatis flatbread
Servera bröden med ex mosad sötpotatis (som blivit över), sallad, groddar, tomat eller med mosad avokado, sallad, grodar, stekta tomater och örtsalt.