Mjuk pepparkaka med glöggmarinerade tranbär
Maxa julstämningen med högtidens godaste smaker och baka en mjuk pepparkaka med smak av glögg! Nedan delar vi det härliga receptet.
Maximera julmyset med en härlig bakstund, satsa på denna ljuvliga mjuka pepparkaka med glöggmarinerade tranbär som får smaklökarna att sjunga av glädje! Denna kaka fångar julens godaste smaker och lämnar en underbar doft i köket efteråt. Spana in receptet nedan!
Mjuk pepparkaka med glöggmarinerade tranbär
Du behöver:
150 gram smör
3 ägg
3 dl socker
4 dl mjöl
1 msk kanel
1 msk mald ingefära
1 tsk mald nejlika
1 tsk bikarbonat
1,5 dl gräddfil
1,5 dl lingonsylt
Glasyr:
150 gram färskost
1 dl florsocker
Topping:
Blossa alkoholfri glögg
1 dl torkade tranbär
Gör så här:
Lägg de torkade tranbären i en skål och häll över Blossa glögg så att alla bären täcks. Låt stå och dra – minst i 3h men ju längre desto bättre!
Sätt ugnen på 175 grader varmluft.
Smält smöret och ställ det åt sidan.
Blanda samman mjöl, kanel, ingefära, kryddnejlika och bikarbonat i en bunke och ställ åt sidan.
Vispa ägg och socker riktigt vitt och poröst.
Rör ner de torra ingredienserna i smeten. Blanda sedan fil, lingon och smör och vänd ner det i smeten.
Häll smeten i en smord form. Grädda i ca 35-40 minuter.
Under tiden kakan gräddas blandar du samman färskost och florsocker. När kakan har svalnat garnerar du den med glasyren och toppar sedan med de glöggmarinerade tranbären!
Fotograf: Blossa