Mousse på hallon och vanilj
Med enbart fyra ingredienser lagar du snabbt till en utsökt hallonmousse som blir den perfekta desserten! Spana in det härliga receptet nedan!
Gör en smakrik hallonmousse med vanilj på enbart fyra ingredienser, perfekt när du inte hinner spendera hela dagen i köket eller bara vill göra något enkelt till dig själv eller ditt middagsbesök. Desserten är lätt att vispa ihop och kommer garanterat göra dina gäster på gott humör! Spana in det läckra receptet från Dansukker nedan.
Mousse på hallon och vanilj
Du behöver:
5 dl hallon
1 dl Dansukker Gelésocker Multi
1/2 msk Dansukker Vaniljsocker
3 dl vispgrädde
Dansukker Florsocker till garnering
Gör så här:
1. Koka hallonen till mos i en kastrull. Sila bort kärnorna.
2. Koka upp hallonmoset och gelésockret. Tillsätt vaniljsockret.
3. Vispa grädden. Var noga med att vispa den lätt eftersom moussen skär sig om grädden är för hårt vispad.
4. När hallon-gelatinblandningen börjar stelna är det bara att vända i den vispade grädden och ställa in i kylskåp, minst 2 timmar.
“Kula” upp moussen i glas eller på tallrikar. Garnera med resten av hallonen och florsocker.
Fotograf: Dansukker