Negroni – så gör du den klassiska italienska drinken
Negroni är hundraåringen som älskas världen över. Vi guidar dig till hur du lyckas med den klassiska italienska drinken som gör sig utmärkt som fördrink.
Negronin tros ha skapats i Florens under tidigt 1900-tal när den italienske greven Camillo Negroni efterfrågade en starkare version av drinken Americano. Under de senaste hundra åren har många experimenterat med receptet, men den klassiska negronin är än idag en populär drink.
Så gör du en klassisk negroni
Den perfekta negronin består av lika delar gin, vermouth och campari. Resultatet är en sofistikerad, örtig drink där den bittra Camparin balanseras upp av sötman hos vermouth och apelsin.
Nyckeln till en fantastisk Negroni är att hitta en kombination av gin och vermouth som kompletterar Camparin utan att övermanna den. När du väl har hittat din favoritkombination rekommenderar vi att du serverar drinken före maten – den är nämligen perfekt för att stimulera aptiten före en måltid.
Negroni
Du behöver:
3 cl Gin
3 cl Campari
3 cl söt Vermouth (röd)
apelsin zest
Gör så här:
Häll alla ingredienser i ett rörglas/behållare med is och skaka eller rör drinken i ca 45 sekunder.
Häll upp drinken i ett väl kylt glas eller med ett par stora isbitar.
Garnera med apelsinzest. Gnid gärna zesten mot glasets kanter innan du stoppar ner den i drinken.
Fotograf: Instagram @bolscocktailsusa