Apelsintryffelbiskvier
Du behöver:
150 g Mjölkchoklad, hackad
75 g Mörk choklad
5 msk Stösocker
2 Äggulor
1/2 dl Vispgrädde
1/2 Koncentrerad apelsinsaft
25 g Smör
Biskvibottnar:
125 g Mandelmassa
4 msk Strösocker
1 Äggvita
200 g Mörk Choklad
Gör så här:
Lägg chokladen i en skål. Blanda socker och äggula i en annan skål.
Koka upp grädde och apelsinsaft i en kastrull och slå det över äggulorna, blanda runt och häll tillbaka allt i kastrullen.
Värm blandningen under omrörning till det börjar sjuda utan att koka och slå det över chokladen. Låt stå i någon min.
Klicka i smör och mixa eller vispa till en slät smet.
Biskvibottnar:
Sätt ugnen på 150°.
Blanda mandelmassa och socker i en bunke. Tillsätt äggvitan och blanda ordentlig
Fyll en spritspåse och spritsa ut runda bottnar som är 2½-3 cm i diameter på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda i mitten av ugnen 12 min tills bottnarna har en gyllenbrun färg. Låt dem svalna helt.
Montering:
Spritsa en klick apelsintryffel på varje botten och låt dem stå i kyl i 30 min.
Hacka chokladen och smält den försiktigt i micro eller över vattenbad.
Doppa varje biskvi hastigt i den smälta chokladen och låt dem stelna.
Recept: Arla
Foto: Instagram @arlamat