Recept på mjuk pepparkaka (vegansk) – ett måste på julbordet
Här bjuder vi på Ida Wargs recept på mjuk vegansk pepparkaka. Underbart god och ett måste på julbordet!
En mjuk pepparkaka fångar allt det bästa med julen. Den är kryddig, fluffig och mjuk och den här varianten är dessutom extra snäll mot miljön och funkar för de som föredrar växtbaserat. Ida Wargs recept är både smakrikt och smarrigt och därför det perfekta inslaget till kaffet efter maten på julafton eller till julens andra festligheter. Spana in receptet nedan!
Mjuk pepparkaka (vegansk)
Ingredienser:
600 g sötpotatis
1 dl rismjöl
1 dl bovetemjöl
20 färska dadlar
2 msk pepparkakskryddor
1 msk mesquitepulver (kan uteslutas men ger en extra kola aktig touch)
2 msk mandelsmör/ tahini (eller annat nöt/frösmör)
en nypa salt
ev. kokosflingor som strössel
Gör så här:
Börja med att koka sötpotatisen till sen är mjuk inuti. Kör den därefter i matberedaren tillsammans med dadlar, nötsmör och kryddor till det är en slät konsistens.
Vänd ner smeten i en bunke och blanda i resten av ingredienserna. Bred ut på en teflexpappersklädd (eller bakplåtspapper om du inte har teflexpapper) plåt och sätt in i ugnen på 175 grader ca 15-20 minuter.
Ta försiktigt tag i bakplåtspappret och lyft ut kakan från plåten, låt svalna något och skär därefter i bitar!